رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری ارومیه با اشاره به برنامههای فرهنگی این سازمان برای فرهنگ سازی تفکیک از مبدأ اظهار داشت: اصلیترین دغدغه این سازمان، مدیریت پسماند و تفکیک صحیح زبالهها و فرهنگسازی تفکیک از مبدأ است که این جشنواره برای آموزش از سنین پایین در نظر گرفته شده است.
احد یوسفی با بیان اینکه ارومیه جمعیتی 750 هزار نفری دارد، تصریح کرد: روزانه در این شهر 500 تن زباله تولید میشود و این مقدار زباله توسط 880 نفر از پاکبانان و 137 دستگاه ماشین آلات سبک و سنگین به صورت شبانه روزی جمع آوری میشود.
وی با اشاره به هزینه بالای مدیریت زبالههای تولیدی بیان کرد: ماهیانه برای جمع آوری، حمل، انتقال، تفکیک و دفن بهداشتی این حجم از زباله در محل دفن (سایت نازلو) 6 میلیارد تومان هزینه در بردارد.
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهری ارومیه، با اشاره به اینکه روزانه به طور متوسط در ارومیه هفت تن پسماندهای بیمارستانی تولید میشود اظهار داشت: زبالههای بیمارستانی پس از جمعآوری به صورت مجزا از زبالههای عادی در سایت نازلو دفن میشوند.
احد یوسفی درباره نحوه معدومسازی زبالههای عفونی و شیمیایی، افزود: بیخطر سازی و ایزوله کردن زبالههای عفونی و شیمیایی به عهده متولیان تولید این زبالهها یعنی بیمارستانها است که با استفاده از دستگاههای مخصوص انجام میشود و پس از آن کار جمعآوری و دفن زبالهها در محل اختصاصی خود توسط شهرداری ارومیه انجام میگیرد.
وی در این باره تصریح کرد: بی خطر سازی و ایزوله کردن زبالههای عفونی برخی مطبها و کلینیکهای درمانی به عهده شرکتهایی است که در این حوزه فعالیت دارند.