به گزارش امور ارتباطات سازمان مدیریت پسماند شهرداری ارومیه، رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری ارومیه بابیان اینکه 22 دستگاه در قانون مدیریت پسماند متولی مدیریت پسماند هستند اظهار داشت: اگر تمامی دستگاههایی که در این قانون بهعنوان متولی مدیریت پسماند معرفی شدهاند در مدیریت این معضل همکاری داشته باشند وضعیت شهر و مدیریت پسماند بهتر میشود ولی برخی از این سازمانها کمکاری میکنند.
احد یوسفی با اشاره به سطلهای زباله تعبیه شده در شهر ارومیه گفت: مبنای مکانیزه کردن این مخازن 770 لیتری از سال 87 در ارومیه آغاز شد و در همین راستا خرید ماشین آلات مناسب برای تخلیه زبالهها مطرح و اجرا شد که تا به امروز بیشتر از 2 هزار و 600 سطل از این نوع در معابر عمومی ارومیه تعبیهشده است.
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهری ارومیه با اشاره به شیرآبههای تولیدی از زبالهها افزود: مخلوط شدن زبالههای خشک و تر با یکدیگر سبب تولید شیرابه شده و سبب پخش بوهای نامطبوع میشود که برای مدیریت این مخازن بهصورت منظم آهک پاشی میشوند.
یوسفی با بیان اینکه برای اجرای طرح های نوین مدیریت پسماند شهری باید بررسیها و مطالعات دقیق صورت گیرد، افزود: طرحهای متفاوتی در برخی کشورها وجود دارد که در بحثهای مختلفی مانند سطلهای زباله از سازههای زیرزمینی استفاده میشود و فقط محل ورود زباله مشخص و هیچچیز دیگری نمیتوانند وارد آن شود و از پخش بوهای نامطبوع و شیرآبه نیز جلوگیری میکند.
وی با اشاره به ضرورت تعبیه سطل زباله جدید، بیان کرد: انجام چنین پروژههایی بهویژه در معابر پر تردد شهر میتواند طرح بسیار خوبی باشد و منظر شهر را نیز زیباتر نشان میدهد همچنین هزینههای دفن و جمع آوری زباله کاهش مییابد.
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهری ارومیه بابیان اینکه محلهای مشخصی برای تحویل زبالههای تفکیکشده در ارومیه وجود دارد،گفت: علاوه بر محلهای مشخص شده، طرحهایی وجود دارد که مخازن تفکیک زباله باقابلیت استقرار دائمی در معابر عمومی شهر تعبیه شود.
به گفته یوسفی برخی مخازن تفکیک زباله توسط نیرویهای این سازمان تولید میشود و جدیداً نیز دو نمونه مخازن 770 لیتری در کارگاه سازمان مدیریت پسماند شهری ارومیه با 12 نفر از نیروی کار این سازمان ساختهشده است که هم به لحاظ مقاومت و هم به شکل ظاهری با مخازن خریداریشده یکسان است.
وی افزود: این سازمان در تلاش است سطل زبالههای بهتری با کارایی بالاتر توسط نیروی این سازمان تولید شود تا هم از هزینههای اضافی کاسته و هم به یک خودکفایی در این بحث میرسیم.