سگهای بلاصاحب بعد از عقیم سازی قابل شناسایی هستند
به گزارش روابط عمومی سازمان، پس از احداث پناهگاه حیوانات بلاصاحب براساس دستورالعمل وزارت کشور سگهای ولگرد و بلاصاحب، به جای امحاء و نابودی ، زنده گیری ، واکسیناسیون و نگهداری میشوند و برای جلوگیری از ازدیاد، باید عقیم شوند. روشی که جهت عقیم سازی از آن استفاده می شود، علاوه بر ایجاد زمینه کنترل این حیوانات، از دیگر روشهای کنترلی مؤثرتر، برای انسان و حیوان مفیدتر و با چرخهی طبیعت سازگارتر است.
جهت زنده گیری سگها ، بعد از اعلام شکایت شهروندان از طریق سامانه 137، یا با درخواست کتبی آنها ، اکیپی از نیروهای اموزش دیده اقدام به شناسایی منطقه ، تله گذاری و نهایتاً زنده گیری سگها و انتقال آنها به پناهگاه میکنند. .
در این روش حیوانات آزار نمیبینند، یکی از خطرات ناشی از افزایش سگهای ولگرد بیماریزایی آنان می باشد. بیماری هاری بیماری مشترک بین انسان و سگ است که با کنترل سگهای ولگرد میتوان از سرایت آن جلوگیری کرد.
جهت درمان بیماریهای انگلی این حیوان و واکسیناسیون آن در این مرکز کیست هیداتیک و بیماریهای عفونی گوارشی این حیوانات نیز قابل انتقال به انسان است اما، برخلاف عقیده رایج، معدوم کردن این حیوانات تنها راه کاهش آنها و کنترل بیماریهای ناشی از ارتباط آنها با انسان نیست.
جمعآوری این حیوانات توسط سازمان مدیریت پسماند انجام میشود اکیپ زندهگیر، پس از عقیمسازی، حیوان را در محلهایی که جمعآوری در آنها صورت گرفته یا اماکنی که مناسب تشخیص داده شود، رها میکند تا هم دسترسی به غذا برای آنها وجود داشته باشد و هم مزاحمتی برای مردم ایجاد نشود.
سگهای عقیم قابل شناسایی هستند
سگهای عقیم شده دارای پلاک بر روی گوش بوده و از این طریق قابل شناسایی هستند این حیوانات تا یکسال پس از رهاسازی به هاری مبتلا نمیشوند و در پروژههای بعدی میتوان آنها را در محلهای رهاسازی دوباره جمعآوری و واکسینه کرد.
پناهگاه حیوانات بلاصاحب احداث شده شامل تأسیسات آب، برق، محل استراحت حیوانات ، اتاق خدمات دامپزشکی ، محل آماده سازی غذا و بخش قرنطینه است . تاکنون بیش از 200 قلاده سگ زنده گیری شده اند که بیش از 50 قلاده عقیم سازی شده اند.