به گزارش امور ارتباطات سازمان مدیریت پسماند شهرداری ارومیه؛ احد یوسفی در گفتوگو با خبرنگار فارس در ارومیه، با اشاره به اینکه روزانه به طور متوسط در ارومیه هفت تن پسماندهای بیمارستانی تولید میشود، اظهار کرد: زبالههای بیمارستانی پس از جمعآوری به صورت مجزا از زبالههای عادی در سایت نازلو دفن میشوند.
وی درباره نحوه معدوم سازی زبالههای عفونی و شیمیایی، افزود: بیخطر سازی و ایزوله کردن زبالههای عفونی و شیمیایی به عهده متولیان تولید این زبالهها یعنی بیمارستانها و کلینیکهای درمانی است که با استفاده از دستگاههای مخصوص انجام میشود و پس از آن کار جمعآوری و دفن زبالهها در محل اختصاصی خود توسط شهرداری ارومیه انجام میگیرد.
رییس سازمان مدیریت پسماند شهری ارومیه با اشاره به اینکه روزانه در سطح شهر ارومیه ۵۰۰ تن زباله تولید میشود، بیان کرد: زبالههای تولید شده توسط ۸۸۰ پاکبان جمعآوری و ۱۳۷ دستگاه خودرو حمل میشوند و زبالههای جمع شده به ایستگاه میانی یک و دو حمل شده و از آنجا برای دفن به سایت نازلو انتقال مییابد.
وی در ادامه به محل دفن زباله نیز اشاره و افزود: ۷۷ و نیم هکتار زمین در بخش نازلو جهت دفن زباله در نظر گرفته شده است اما با توجه به روند افزایش تولید زباله و وضع موجود، پیشبینی میشود در چند سال اخیر این محل نیز در مقابل تولید زباله با این حجم محدود شود .
یوسفی با اشاره به تاخیر در افتتاح و تکمیل کارخانه کمپوست اظهار کرد: موضوع احداث پروژه کارخانه کمپوست ارومیه از سال ۸۶ آغاز شده اما به دلیل اختلافات و عدم تعهدات پیمانکار به تاخیر افتاده است اما امسال در بحث تولید کمپوت کود از کمپوست زباله میتوانیم نتیجه بهتری را بگیریم.
وی با بیان اینکه تمامی مراحل اجرایی و عملیاتی این پروژه همواره بررسی میشود، تصریح کرد: با آغاز فعالیت این پروژه، دفن زباله در ارومیه و هزینههای اضافی آن به حداقل رسیده و خطرات زیست محیطی ناشی از ورود شیرابه به آبهای زیر زمینی و رودخانهها و خاک منطقه مدیریت و به کمترین مقدار میرسد.
یوسفی با اشاره به اینکه در حال حاضر در سطح شهر ارومیه دو هزار و ۵۰۰ مخزن زباله ۷۷۰ لیتری وجود دارد که زبالههای عادی در آن جمعآوری میشود، اضافه کرد: علاوه بر آن ۴۰۰ مخزن تفکیک و سه غرفه دریافت کالاهای بازیافتی در سطح شهر وجود دارد.
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری ارومیه با بیان اینکه در حال حاضر جمع آوری پسماند خشک در شهر ارومیه به دو روش انجام می شود، اعلام کرد: جمع آوری از درب منازل و جمعآوری در ایستگاهها و غرفهها به نشانی میدان خیرین، فلکه مولوی و خیابان حضرتپور، جمعآوری پسماندهای خشک از درب منازل هر هفت روز یکبار انجام میشود همچنین ایستگاهها و غرفهها در طول روز پسماندهای خشک را از شهروندان تحویل میگیرند.
یوسفی با اشاره به اینکه هماکنون به صورت غیررسمی روزانه بیش از ۵۰ تن زباله توسط دورگردها تفکیک میشود، تصریح کرد: در مجموع فقط روزانه یک تن زباله قابل تفکیک به صورت سیستمی توسط سازمان مدیریت پسماند انجام میشود که بیشتر این اقلام از جنس شیشه، کاغذ و فلز هستند.
رییس سازمان مدیریت پسماند شهری ارومیه با اشاره به اینکه فرهنگسازی طرح تفکیک از مبدا در شهر ارومیه نیاز به تقویت مستمر دارد، بیان کرد: فرهنگسازی تفکیک زباله از مبدا، یکی از مقولههای اساسی در شهر ارومیه است که همراهی و مشارکت شهروندان در این طرح میتواند، منجر به داشتن شهری پاک برای شهروندان ارومیه شود بنابراین با برگزاری مسابقات نقاشی و قرعهکشی مختلف این فرهنگ بهتر میتوانیم در ارومیه نهادینه کنیم.